Renklerin Ruh Halimiz Üzerindeki Etkileri

Bilindiği üzere her rengin bir anlamı vardır. Bazı renkler insanı dinginleştirirken bazıları tutku ve heyecanı besler. Kıyafet ve takı seçimlerimizde kullandığımız renkler ruh halimiz üzerinde oldukça etkilidir.

Mavi

Gökyüzünün ve denizin rengi mavi; nazik, dingin ve huzurludur. İnsan psikolojisi üzerinde rahatlatıcı etkisi bulunan bu rengin değişik tonları farklı hisleri tetikler. Çivit mavisi yatıştırıcıdır. Açık mavi ise huzur vericidir, duygusallığı ve duyarlılığı ortaya çıkarabilir. Mavi renk yaratıcılığı, hayal kurmayı, ciddiyeti, güvenilirliği ve idealizmi destekleyen enerjilere sahiptir.

Yeşil

Doğanın rengi yeşil eski çağlardan beri bereketi simgelemek için kullanılır. Doğanın verdiği güven, huzur ve yaratıcılığı yansıtan yeşil renk umudun, barışın ve özgürlüğün de sembolüdür. Yeşil, sarı ile karıştırıldığında davetkar bir hava yaratırken, mavi ile karıştırıldığında ise ferahlık ve serinlik duygusunu destekleyici etkiler yaratır.

Beyaz

Tüm renklerin bütünü olarak içinde her renkten anlamlar ve güçler taşıyan beyaz, saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Beyaz renk yeni başlangıçları temsil eder. İnci beyazlığı tam da bu nedenle gelin takılarının en sık tercih edilen rengidir.

Kırmızı

Çok sevilen, tercih edilen renklerin başında gelen kırmızı cesaretin, enerjinin, tutkunun rengidir. İnsan psikolojisi üzerinde canlandırıcı, heyecan verici ve kışkırtıcı bir etkisi vardır.

Siyah

Gücü, özgüveni, disiplini ve kudreti simgeleyen siyah rengin ifade ettiği anlamlar çok derin ve güçlüdür. Kararlı, mantıklı ve güçlü siyah, konsantrasyonu artırmada etkilidir.

Mor

Yüceliği, gücü ve lüksü temsil eden mor renk spektrumunun yedinci ve son rengidir. Bu yüzden özel bir renktir. Kendine güvenin rengi olan mor, tarih boyunca ihtişam ve lüksü simgelemiştir. Astrolojinin ve alternatif bilimlerin temsili rengidir.

Sarı

Bizi ısıtan ve evrene pozitif enerji yayan güneşin rengi sarı özgüveni doğrudan etkiler. İnsana coşku ve mutluluk veren sarı renk verimliliği ve üretkenliği temsil eder. Bu rengin dikkat çekici ve dönüştürücü bir etkisi vardır.

Pembe

Sevgi ve şefkati çağrıştırdığı için kalbi temsil eden pembe renk insanlar üzerinde sakinleştiren bir etkiye sahiptir.

Sonraki

Ziyaretlerinizden Esinlendik

İlk alışverişinize özel, tüm ürünlerde geçerli %10 indirimden faydalanmak için e-posta listemize üye olabilirsiniz!
Hayır, teşekkürler.